30.8.17

Čas po tenotomii

V pátek 25.8. konečně nastala chvíle, na kterou jsem netrpělivě čekala. Sundání sáder, na kterých již bylo patrné, že  jsou více než těsné a nožičky Ciri povyrostly; lehké opotřebování třemi týdny nošení a nakonec se Áda vyřádila na bílých skořápkách fixami. Za malůvky by asi Ciri od paní doktorky dostala pochvalu, žel naše lékařka měla v době sundání dovolenou a doktor, se kterým byla konzultace a kontrola po sundání domluvena, měl pro změnu "ještě" dovolenou. Když ke mě dorazila informace, že domluvený specialista není přítomen, polilo mě horko. Kdo se dceři na nožky podívá??? Klid byl tentam.
Naštěstí jsou na oddělení dětské ortopedie nemocnice Na Bulovce schopné sestřičky. A jedna z nich právě oslovila dětského ortopeda, který ve vyšetřovně psal zprávy u počítače, zda by mohl provést kontrolu i u Ciri. Odborné oko sice prohlédlo pooperační stav ranek v oblasti achilovek, zhodnotil, zda je výsledek operace správný; řekl, že kdybychom čekali se sundáním déle, mohlo by to mít negativní dopad na stav nožek (pod pravým kolenem už se tvořil ohromný otlak), ale k dlahám mi moc říci nedokázal. K těm mi mnohé sdělila vrchní sestra, která mí potvrdila obavu, že jsou Ciri současné dlahy malé a potřebuje větší. Vzhledem k tomu, že dlahování po tenotomii je velice zásadní v účinnosti léčby, museli jsme situaci řešit ihned


Nárok na nové dlahy je však jednou za půl roku a jedna nová botka přijde okolo pěti tisíc korun. Jsem moc ráda, že při spolku Achilleus funguje PŮJČOVNA DLAH! Stačilo co nejdříve kontaktovat správkyni půjčovny a domluvit si větší botičky, přičemž tyč má Ciri od původních dlah (svých). Je skvělé, že JM dlahy (Johna Mitchela) se dají přizpůsobovat nositelce dle potřeby. Ochota pomoci řešit sdělený problém a vstřícnost zajistily, že hned v sobotu už měla Ciri nové "padnoucí střevíčky". 


Dlahy bude dcerka nosit opět na 23 hodin denně, po dobu tří týdnů. Uklidnila jsem se, i když rozhodující bude až kontrola u paní doktorky v Ústí nad Labem. Ano, od nového školního roku nás budou čekat pravidelné výlety. Ostatně jako větší počet rodičů, kteří doposud dojížděli s dětmi do Prahy. Paní ortopedka se nám totiž stěhuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat