9.7.15

Jak se nosí nová Noiga

Nošení miminka je naprosto úžasná záležitost. Moc si vše užívám. Mohu si s ním povídati při práci, jako je věšení prádla, nebo vaření. Doma hojně využívám šátek a měla jsem velké obtíže, když jsem náš jediný dala prát. Rodinka šátků se proto postupně rozrostla do tříčlenného počtu. K tomu dva ring-slingy. Byla jsem moc spokojená. Tatínek prcka se naučil ovládat uvazování bravurně, ale co ostatní příbuzenstvo? V rodině máme různé nemoci, které způsobují, že po operativním zásahu do těla nelze v šátku bezbolestně nosit. Povětšinou se šátek dotahuje pod paží a klouzání látky bolí. Ke slovu přišla jednoznačně koupě nosítka. Které pořídit? Též je jich mnoho druhů a jsou rozděleny podle věku a váhy miminek.

Protože Ádě budou čtyři měsíce, hlavičku drží v celku obstojně, nabídka byla trochu rozšířená. Opatřili jsme ergonomické nosítko německé značky Bondolino. Zapínání má na suché zipy. I když splňuje požadavek volného místa v podpaží, „nošenkyni“ se v něm nelíbí. Nevidí totiž ven, k tomu jí zboku vypadávají z nosítka ručičky. Hledání začalo znovu.

Na internetu mě oslovila fotografie klasické noigy v naprosto úchvatné šedé látce s medvídky. Potisky mě tak nadchl, že jsem ihned kontaktovala tvůrkyni. Nebyl to nikdo jiný než Maggion. Nabídnuta mi byla i varianta nové noigy, která příjemně spojuje účel, požadavky a všechny věkové kategorie pro nošení. Bylo rozhodnuto. První budeme mít nové nosítko s medvědím nosícím vzorem! Motiv později uchvátil i jiné maminky a je možné, že nás bude po republice brzy běhat více. Minimálně jedno zřejmě poputuje do Kanady.

Recenze
Nutné je říci, že se jedná o nosítko celopřezkové. Bederní pás i popruhy si upravíte pomocí nastavení délky u plastových, pevných, přezek. Jako správné ergonomické nosítko má i tato novinka látku, jež se nastaví miminku pěkně od kolínka ke kolínku. K regulaci rozchodu poslouží praktická stahovací šňůrka. Stejně tak v bocích zajistíte mezery, aby nevypadávaly ručičky.  Doporučuji tkaničku při každém nasazení kontrolovat, nebo zajistit dvojitým uzlíkem, jelikož při zatížení mírně prokluzuje. Výška látky přes záda k hlavičce má ideální délku, tudíž miminko hezky vidí a díky srolované kapucce, která má mimochodem naprosto parádní uši (!), je hlavička zajištěna a máte volné ruce. Ramenní popruhy můžete nosit buď křížem, nebo zajištěné příčkou přezkou proti rozlézání do stran. Snadno se do nosítka zapnete i sami, včetně klipsy jistící. Stačí využít velmi nápaditých bočních přezek k rozepnutí ramenního pásu. Nasunete se buď přehozením pásů přes hlavu, nebo bokem. Vše si nastavíte, postahujete přesně, podle své potřeby. Cvak, cvak a se nese! Jednoduchost nasazování a příjemné široké polstrování osloví dozajista i starší generace. Zatím, co „motání“ do šátku není pro každého, toto nosítko zaujalo naši babičku okamžitě. Není v něm horko a pasuje každé postavě.


A co na ní říká Áda? Dozajista je nadšená, jelikož se chce pravidelně nosit při každé procházce se psem! Kočárek máme jako pojízdnou odkládací plochu.

Podtrženo, sečteno, nová noiga je báječná! Vřelé díky autorce a přeji více podobných, úspěšných, tvůrčích nápadů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat